Arama

Üçgenleme Nedir?

Güncelleme: 9 Temmuz 2015 Gösterim: 1.297 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
9 Temmuz 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
ÜÇGENLEME a. Ceb. Üçgenlemek eylemi.

Sponsorlu Bağlantılar
—Fotogram Açısal hava üçgenlemesi, araziyi kaplayan fotoğrafların metrik ola rak değerlendirilmesini sağlayan kanavaların içerdiği noktaların koordinatlarını belirlemeye yarayan fotoğrafla üçgenleme yöntemi. (Açısal hava üçgenlemesi, arazi üzerinde yapılan hazırlık çalışmalarını oldukça azaltır.)

—Geom Bir yüzeyi üçgenlemek eylemi, bu eylemin sonucu. (Eşanl. NİRENGİ.)

—Jeod. ve Topogr Kenarsal üçgenleme, üçgenlerden oluşan bir bütünde kenar uzunluklarını ölçmek için kullanılan jeodezik ya da topografik yöntem. (Eşanl. TRİLATERASYÜN.)

—Mim. ve Güz. sant. Bir tablonun, bir yapı cephesinin yüksekliğim tabana göre, geometrik olarak, bir üçgenler sistemi yardımıyla belirlemeye dayanan düzenleme
türü.

—ANSİKL Jeod. ve Topogr. Bir kenarsal üçgenleme ağının hesabında, kenar uzunluklarını ve başlangıç kenarı yönünü ölçerek ağı oluşturan üçgenler bütününün tepe noktalarının koordinatları belirlenir. Elektromanyetik uzaklık ölçme aygıtlarının kullanılmaya başlanmasıyla uzaklıkların ölçümünde, ölçüm süresinde ve duyarlığında gerçekleştirilen önemli gelişmeler, bu yöntemin daha çok benimsenmesini sağlamıştır. Bugün, bir jeodezi ağının belirlenmesinde iki farklı yöntem uygulanmaktadır: açısal üçgenleme ve kenarsal üçgenleme; bu iki yöntem genellikle aynı anda yapılabilen açı ve uzaklıkların ölçümü biçiminde birlikte kullanılır.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.