Arama

Uygulamalı Nedir?

Güncelleme: 12 Temmuz 2015 Gösterim: 685 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
12 Temmuz 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
UYGULAMALI sıf. Yalnızca kuramsal olarak kalmayıp uygulama olanağı bulunan, uygulanarak yapılan bir şey için kullanılır: tatbiki, pratik.

Sponsorlu Bağlantılar
—Dilbil. Uygulamalı dilbilim, dili konu edinen pratik sorunları çözmek ya da başka bilim dallarının dilsel sorunlarına karşılık bulmak için dilbilimden yararlanan araştırmalar bütünü.

—Güz. sant. Uygulamalı sanatlar, mobilya, iç dekorasyon, mücevhercilik sanatları. Güzel sanatlardan ayırt etmek için süsleme sanatları olarak da adlandırılır. (Grafik ve reklam tasarımı da uygulamalı sanatlara girer.)

—Mat. Uygulamalı matematik, sanayiye, iktisada, aynı biçimde fizik, kimya, biyoloji vb. gibi öteki bilimlere uygulamalarıyla göz önüne alınan matematik. Bu deyim arı (ya da sırf i) matematiğe karşıt anlamdadır.

—Ruhbil. Uygulamalı ruhbilim, ruhbilimin öncelikle uygulama sorunlarını incelemesine yol açan ruhbilimsel yönelim. (Gerçeklikte uygulamalı ruhbilim, ancak pek seyrek olarak temel ruhbilim uygulamasıdır; bununla birlikte iki yönelim son yirmi yıl içinde birbirine büyük ölçüde yaklaşmıştır.)

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

26 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
15 Eylül 2012 / ThinkerBeLL Sanat