Arama

Tarla Nedir?

Güncelleme: 20 Temmuz 2015 Gösterim: 840 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
20 Temmuz 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
TARLA a.
1. Üzerinde herhangi bir ürün yetiştirebilen ve gerektiğinde nadasa bırakılan, sınırları belli toprak parçası: Tarlayı sürmek. Buğday tarlası.
Sponsorlu Bağlantılar
2. Tarla açmak, ağaçlarla, çalı ve taşlarla kaplı bir yeri temizleyip ekilebilir duruma getirmek.

—Coğ. Açık tarlalar, çitlerle ayrılmayan (kır görüntüsü) ve yan yana sıralanan birçok işletmeye ait parseller.

—Su ür. kül. Midye tarlası, istiridye tarlası, deniz kıyısında, midye ve istiridye yetiştirmek üzere denizden tel kafeslerle ayrılan sığ alanlar.

—Tarım. Deneme tarlası, tarım sisteminin bileşenleri (gübre, bitki çeşidi, toprağın işlenmesi, vb.) arasında karşılaştırma yapmaya yarayan tarla. (Kesin sonuç elde etmek için, kurallara sıkı sıkıya uyulmalıdır [yinelemeler, parsellerin rasgele seçilmesi, vb.]. Bazı tekniklerin toprak üzerindeki etkileri incelenirken, uzun bir deneme süresi gereklidir. 5-10 yıl, hatta daha fazla).
Tarla sınırı oyunu, Anadolu'nun birçok yöresinde yaygın bir köy seyirlik oyunu. Ana temasını iki kardeş arasında tarla sınırı nedeniyle çıkan anlaşmazlık oluşturur. Güldürücü öğeler yanında düşündürücü öğeler de içeren oyun, Erzurum, Yozgat, Çorum, Adana gibi Anadolu’nun çeşitli yörelerinde, özel günlerde düzenlenen toplantıların başlıca seyirlik oyunları ndandır.
Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

15 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
23 Nisan 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
8 Nisan 2013 / _EKSELANS_ Botanik
29 Mart 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Şubat 2012 / bi quan Arşive Kaldırılan Konular