Arama

Telli Nedir?

Güncelleme: 3 Ağustos 2015 Gösterim: 707 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
3 Ağustos 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
TELLİ sıf.
1. Telli olan.
Sponsorlu Bağlantılar
2. Teller takılmış, telle süslenmiş olan şey için kullanılır.
3. Telli bebek, aşırı biçimde süslenip püslenmiş, hoppa kimse için söylenir || Telli pullu, bayağıca süslenmiş şey ya da kimse için kullanılır.

—Ask İletken telle çalışan muharebe araçlarına denir.

—Dökme. Telli bez, dokumasında parlak teller bulunan kumaş. (OsmanlIlar döneminde altın, gümüş tellerle dokunanları vardı. Bu tür kumaşların pahalı olması nedeniyle sonraları altın, gümüş taklidi teller kullanıldı.) [Telli kumaş da denir.]

—İnş. ve Bayınd. Titreşen telli dinamometre, bir telin rezonans frekansının kendisine uygulanan gerilimle değişmesi ilkesine dayanan ve kuvvetleri ve gerilmeleri ölçmeye yarayan aygıt. (Eşanl. SESLİ gösterge.)

—Mûz. - SAZ. || Telli çalgılar, vurulan, çekilen ya da tırmıklanan teller aracılığıyla ses çıkaran çalgıları belirten sınıflandırma terimi. (Yapılış biçimlerine göre telliler, müzik yayları, arplar, lirler, lavtalar ve viyeller, kitharalar olarak sınıflandırılır.)

—Telekom. Dört telli devre zıt yönlü iletim yollarından her biri ayn bir iletken çifti üzerinde oluşturulmuş telekomünikasyon devresi. || iki telli devre özel uç düzenekleri sayesinde aynı anda, aynı frekans bandında, her yönde bir iletim yolu sağlayan iki iletken tel üzerinde oluşturulmuş telekomünikasyon devresi.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

30 Kasım 2009 / ThinkerBeLL Sanat
12 Temmuz 2011 / KisukE UraharA Edebiyat tr
9 Eylül 2011 / BYAYD SPEOPLE Sanat
2 Ocak 2012 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular