PASTACILIK a.
1. Pasta yapımı.
2. Pastaların yapılıp satılmasıyla ilgili ticari et kinlik.
—ANSİKL. Türkiye'de tatlıcılık çok eskilere uzanmasına karşın, pastacılık çok geç tanındı. Hatta saray mutfaklarında bile bilinmiyordu. XIX. yy.'ın ortalarında İstanbul’da bazı büyük otellerde pasta yabancı ustalar tarafından yapılıyordu. Nitekim 1915'te yabancı bir konuk için saray, To- katlıyan oteli'nden alafranga yiyecek ısmarladı. Geleneksel türk mutfağının basılı kaynaklarında pasta tariflerine rastlan maz. Ancak 1920’lerden sonra, yemek kitaplarında alafranga tatlılar adı altında yer aldı ve pastaların adları frarısızca (patbrize, patsable pötibör, savaren, sent, honore kurabiyesi gibi) olarak kaldı.
1. Pasta yapımı.
Sponsorlu Bağlantılar
—ANSİKL. Türkiye'de tatlıcılık çok eskilere uzanmasına karşın, pastacılık çok geç tanındı. Hatta saray mutfaklarında bile bilinmiyordu. XIX. yy.'ın ortalarında İstanbul’da bazı büyük otellerde pasta yabancı ustalar tarafından yapılıyordu. Nitekim 1915'te yabancı bir konuk için saray, To- katlıyan oteli'nden alafranga yiyecek ısmarladı. Geleneksel türk mutfağının basılı kaynaklarında pasta tariflerine rastlan maz. Ancak 1920’lerden sonra, yemek kitaplarında alafranga tatlılar adı altında yer aldı ve pastaların adları frarısızca (patbrize, patsable pötibör, savaren, sent, honore kurabiyesi gibi) olarak kaldı.
Kaynak: Büyük Larousse
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.