Arama

Kaldırma Nedir?

Güncelleme: 13 Şubat 2016 Gösterim: 694 Cevap: 1
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
13 Şubat 2016       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
KALDIRMA a. Kaldırmak eylemi.

Sponsorlu Bağlantılar
—Adli tıp. Ceset kaldırma, yol üstünde yatan ya da bulunduğu yerde kalması sakıncalı olan bir cesedin hekimin ve savcının izniyle kaldırılması eylemi.

—Aktar. Düşey bir düzlem boyunca bir yükün yerini değiştirme. (Bk. ansikl. böl.) || Kaldırma kuvveti, bir yükün yerini değiştirmek amacıyla bir kaldıraç ya da bir halat üzerine uygulanan kuvvet. || Kaldırma yüksekliği, belirli bir aygıtın bir yükü yükseltebileceği düşey mesafe.

—Dy. Tekerlek bandajları aşınmış bir lokomotifin tümüne (şasi, kazan ya da kasa) tekerleklerden ayırmak için dönemsel olarak uygulanan işlem.

— Bir lokomotifte bandaj profilini düzeltme, önemli parçaları değiştirme vb. gibi müdahaleleri dönemsel olarak uygulamak için yapılan işlem.

—Geom. Tasarı geometride bir î şeklinin (<p, «p ) izdüşümlerini, bu şeklin yatırmasına dayanarak çizme.

—Nalbantl. Ökçe kaldırma, ökçenin fazla yontulması sonucu mayanın yere değmesi ve bukağılık kemikleri çevresinin şişmesini önlemek için nala mahmuz çakma ya da sünbüğü yontma.

—Oto. Cam kaldırma mekanizması, arabaların kapı içlerine yerleştirilen ve bir kolla ya da otomatik bir sistemle çalıştırılarak camları açmaya ya da kapamaya yarayan mekanizma.

—ANSİKL. Aktar. Kaldırma makineleri ya da aygıtları içinde özellikle vinçler, köprülü krenler, portikler, çıkrıklar, palangalar, aktarma kolları, yük asansörleri, elevatörler, kaldırıcı arabalar ve yükleyiciler sayılabilir.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
13 Şubat 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
kaldırma ingilizcesi
  • lift, lifting, hoist

Sponsorlu Bağlantılar
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

11 Aralık 2015 / Misafir Cevaplanmış
16 Eylül 2012 / Misafir Cevaplanmış
7 Temmuz 2012 / Misafir Cevaplanmış
12 Temmuz 2012 / Mira Bilgisayar
9 Haziran 2015 / nötrino X-Sözlük