Arama

Kana Nedir?

Güncelleme: 15 Şubat 2016 Gösterim: 904 Cevap: 2
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Şubat 2016       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
KANA a. (yun. kanna, kamış'tan). Sıcak Amerika kökenli, yeşil ya da kırmızımsı büyük yapraklı, yumrumsu ya da lifsi yatay köksaplı çokyıllık otsu bitki. (Büyük ve çok renkli olan çiçekleri sapların uçunda salkım halinde bulunur; her çiçek taçyapra- ğımsı parçalardan [3'ün katları sayıda] oluşur; yapılan melezlemeler sayesinde çok sayıda güzel çiçekli kültivarları elde edilmiştir. Bil. a. canna; kanagiller familyası [birçenekliler].)

Sponsorlu Bağlantılar
KANA a. Japon yazısının hece değerli göstergesi, (iki kana dizgesi vardır: dilbilgisel oluşturucuları yazmaya yarayan hiragana ve çince dışındaki yabancı dillerden yapılan aktarma sözcükleri yazmaya yarayan katakana.)

KANA a. Denize. Çektiği suyu göstermek için bir geminin baş ve kıç bodoslamaları ile orta bölümüne konulan işaretler. (Kana rakamları da denir.)

—ANSİKL. Kana rakamları genellikle geminin her iki bordasına konur Çelik üzerine oyularak ya da zımbalanarak yazılan bu rakamlar toyu renktedir. Kana rakamları geminin sancak bordasında romen rakamlarıyla, iskele bordasında da arap rakamlarıyla yazılır. Romen rakamlarının dizilişi İngiliz ölçü sistemine, arap rakamlarınının dizilişi de metre sistemine göre yapılır. Kana rakamlarının büyüklüğü ve birbirine uzaklığı bellidir. Bu rakamlar, ticaret gemilerinin yüklediği ya da boşalttığı yükün miktarını denetlemeyi sağladığından çok büyük bir önem taşır. İngiliz ölçü sistemine göre dizilen rakamların büyüklüğü ve birbirlerine olan uzaklıkları 6 parmaktır. Bir rakamın alt kenarıyla üzerindeki rakamın birbirine olan uzaklığı da 1 kademdir. Metre sistemine göre dizilen rakamların büyüklüğü ve iki rakam arasındaki açıklık 10 cm’dir. Draft ölçümü yapılırken rakamın alt kenarı asıl draft değerini gösterir.

KANA. Esk. coğ. İsa'nın bir düğün yemeği sırasında suyu şaraba dönüştürerek ilk mucizesini gösterdiği Celilerdeki kasaba (Yuhanna II, 1-11)). İlk üç Incil'de bu mucizeden söz edilmez:

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Şubat 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
kana
isim, denizcilik (ka'na) İtalyanca canna
Sponsorlu Bağlantılar
  • Geminin çektiği suyu göstermek için baş ve kıç bodoslamaları üzerine konulan işaretler.
  • Japon hece yazısı sistemi

SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Şubat 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
kana ingilizcesi
  • load line (on the prow or stern of a ship).
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

23 Kasım 2012 / Misafir Soru-Cevap
2 Mayıs 2016 / Misafir Cevaplanmış
2 Mayıs 2016 / Misafir Cevaplanmış
15 Mayıs 2008 / recruit87 Sanat
18 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular