KAPA. a. Mutf.
1. Üzeri taze soğan, marul, maydanoz, nane vb. yeşilliklerle örtülerek pişirilen et yemeği. (Genellikle kuzu etinden yapılır, iri doğranmış etler bir iki taşım kaynatıldıktan sonra üzerine doğranmış yeşillikler, özellikle taze soğan ve marul konarak orta ateşte pişirilir.)
2. Abant kapaması, bir tür sebzeli et yemeği. (Kol ve döşten kuzu eti, havuç, patates, kereviz, lahana, pırasa, arpacık soğanı, tuz ve biberle hazırlanır.)
1. Üzeri taze soğan, marul, maydanoz, nane vb. yeşilliklerle örtülerek pişirilen et yemeği. (Genellikle kuzu etinden yapılır, iri doğranmış etler bir iki taşım kaynatıldıktan sonra üzerine doğranmış yeşillikler, özellikle taze soğan ve marul konarak orta ateşte pişirilir.)
Sponsorlu Bağlantılar
Kaynak: Büyük Larousse
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
SİLENTİUM EST AURUM