Arama

Kapa Nedir?

Güncelleme: 21 Şubat 2016 Gösterim: 508 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
21 Şubat 2016       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
KAPA. a. Mutf.
1. Üzeri taze soğan, marul, maydanoz, nane vb. yeşilliklerle örtülerek pişirilen et yemeği. (Genellikle kuzu etinden yapılır, iri doğranmış etler bir iki taşım kaynatıldıktan sonra üzerine doğranmış yeşillikler, özellikle taze soğan ve marul konarak orta ateşte pişirilir.)
Sponsorlu Bağlantılar
2. Abant kapaması, bir tür sebzeli et yemeği. (Kol ve döşten kuzu eti, havuç, patates, kereviz, lahana, pırasa, arpacık soğanı, tuz ve biberle hazırlanır.)

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
SİLENTİUM EST AURUM