Arama

Artırma Nedir?

Güncelleme: 24 Şubat 2016 Gösterim: 877 Cevap: 0
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
24 Şubat 2016       Mesaj #1
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
MsXLabs.org & Büyük L.

Sponsorlu Bağlantılar
ARTIRMA a. 1. Artırmak eylemi. 2. Amacı, bir malı en yüksek fiyatı verene satmak olan, halka açık satış biçimi; açık artırma, müzayede. 3. Bir artırmada belirtilen fiyattan daha yüksek bir fiyat ileri sürme.

Bilş. Bir programın, genellikle yinelemeli bir komutunun her uygulanışında, bir değişkenin değerine, bir kütük ya da bellek içeriğine değişmez bir nicelik eklemeye dayanan işlem.
Huk. Artırma ve eksiltme, aralarında rekabet bulunan kişilerin en yüksek ya da en düşük fiyat önermeleri ilkesine dayanan ihale* usulü, (ihalenin objektif ölçülere göre yapılmasını sağlamak için özellikle kamu kuruluşlarının bavşurdukları bir yöntemdir.)
Oy. Birçok kâğıt oyununda, bazı avantajlar sağlamak için oyuncuların ortaya konulan paraya ekledikleri para miktarı. || Briçte hasım oyunculardan daha yüksek el söyleme. || Kasayı açık artırmaya koymak, bakara'da ardı ardına birçok el kazandıktan sonra kasanın el değiştirmesi ve en çok para verene verilmek üzere açık artırmaya konması.
Örg. Aynı örgü sırasında bir ya da birkaç ilmek ekleme (ilmek ekleme işi, şişin bir önceki sıranın başındaki ilmekten ya da iki ilmek arasından geçirilerek ya da bir ilmekten iki ilmek örerek gerçekleştirilir).

Artırma, birdirbire benzer bir çocuk oyunu. Oyunculardan biri eğilir, ilk sıradaki onun üzerinden atlayıp bastığı yeri işaretler. Ondan sonra atlayacakların da aynı çizgiye ulaşması gerekir. Daha sonraki turlarda giderek daha uzağa atlanır, işaretlenen yerin gerisinde kalan ebe olur, alta yatar.

ARTIRMA ve YERLİ MALI HAFTASI - TUTUM YATIRIM ve TÜRK MALLARI HAFTASI.

ARTIRMAK - ARTMAK.

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

3 Haziran 2015 / nötrino Hukuk