Arama

Artyanma Nedir?

Güncelleme: 27 Şubat 2016 Gösterim: 603 Cevap: 0
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
27 Şubat 2016       Mesaj #1
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
MsXLabs.org & Büyük L.

Sponsorlu Bağlantılar
ARTYANMA a. itme kuvvetini artırmak için, bir türbojetin uç deliğinde gerçekleştirilen ek yanma. (Bk. ansikl. böl.)

Isıl mot. Bir motorun silindirinde gaz karışımının yanmasını ve genişleme evresini izleyen olayların tümü. (Bk. ansikl. böl.)
ANSİKL. Bir türbojetin arkasından çıkan yanmış gazlarda büyük oranda oksijen bulunur. Artyanmada işte bu oksijenden yararlanılır ve bu amaçla gazların olağan çevrimi sonunda ikinci kez gaz püskürtülerek yeni bir yanma sağlanır. Dolayısıyla, klasik türbojete, gerçek bir remjet oluşturan ikinci bir motor eklenir. Artyanmayla, türbojetin tek başına sağladığı itme kuvvetinin % 50’sinden daha büyük bir ek itme kuvveti elde edilebilir.
Isıl mot. Artyanma, egzoz gazlarının zararını azaltmak için uygulanan işlemlerdir; bu işlemlerle, yanma zamanında oluşan karbonmonoksit, azot oksitleri ve yanmamış hidrokarbonlar yeniden yakılarak kısmen giderilir. Uygulanan yöntemlerin ilki, egzoz gazlarına bir miktar hava karıştırmaya dayanır. Böylece, önyanmada olduğu gibi, kalan hidrokarbonların yanması ve karbonmonoksidin karbondiokside dönüşmesi sağlanır. Bununla birlikte yö- netmeliklerce belirlenen maksimum zararlı madde oranını aşmamak için, denetimli bir artyanmaya başvurulur; yüksek sıcaklıkta katalizörler eşliğinde gerçekleştirilen bu işlemle karbonmonoksit, azot oksitleri ve yanmamış hidrokarbonlar, su, karbondioksit ve azot gibi zararsız maddelere dönüştürülür. Egzoz gazlarında kurşun bulunuyorsa, reaktör gerektiği gibi çalışamayacağından, bu yöntemler uygulanamaz

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ