Arama

Kast Nedir?

Güncelleme: 10 Ağustos 2012 Gösterim: 7.122 Cevap: 2
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
23 Kasım 2007       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Ayrıcalıklar bakımından yukarıdan aşağıya doğru kesin ölçülerle sınırlanmış bulunan, en koyu biçimiyle Hindistan'da görülen toplumsal sınıfların her biri.
Sponsorlu Bağlantılar
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
sedat sencan - avatarı
sedat sencan
VIP VIP Üye
28 Mart 2008       Mesaj #2
sedat sencan - avatarı
VIP VIP Üye
Kast sistemi reenkarnasyon olgusu ile ilişkilendirilmiştir.Her kasta mensup sosyal sınıflardaki kişilere,mevcut durumlarında uysal davrandıkları takdirde sonraki yaşamlarında bir üst kasta yükselecekleri telkin edilir.
Sponsorlu Bağlantılar
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
10 Ağustos 2012       Mesaj #3
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Kast
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Koyu bir hiyerarşik yapının egemen olduğu toplumlardaki sınıf ve tabakaların her biri. Toplum içinde hiyerarşi siyasî, dinî, etnik ve meslekî etmenler tarafından belirlenir. En eski kastlar, eski Mısır'da toplumun rahipler, savaşçılar, tüccar ve zanaatkârlar biçiminde bölünmesi; Roma'da patrici-pleb ayrımıdır. İbranilerde, yalnızca Levi Kabilesi'nden gelenler rahip olabilir. Eski Yunanistan'da tüm doktorlar, Asklepidesler arasından çıkardı. Kastın en uzun süre yaşadığı yer Hindistan oldu. Kast sistemi, Budizm'e aykırı olmasına karşın tüm toplumsal, dinsel ve politik düzenin temelini oluşturdu. En üstün kast, Brahmanlardır (rahipler). Diğerleri soylu askerler, burjuvalar, zanaatkârlardır. Paryalar, kast dışı sayılır. Bir kasttan diğerine geçiş olanaksızdır. Hindistan'da 1947 yılında yasal olarak kaldırılan kastlar, bugün köylerde varlığını sürdürmektedir.
In science we trust.