Arama

Mika Nedir?

Güncelleme: 19 Ocak 2016 Gösterim: 5.090 Cevap: 2
we come one - avatarı
we come one
Ziyaretçi
31 Aralık 2007       Mesaj #1
we come one - avatarı
Ziyaretçi
1:Mika saydam,ince tabakalara bölünebilen bir madendir. Kağıt kadar ince olabilen bu tabakalar sert ve çok yüksek ısıya da dayanıklıdır. Bunun için, sobaların küçük, göz pencerelerini kapamakta, yüksek ısıda, ateşe yakın yerde çalışanların taktığı özel gözlüklerde kullanılır. Mikanın belirgin bir özelliği de iletken olmayışıdır. Dolayısıyla bazı elektrik apareylerinin izolasyon (yalıtkanlık) gereken kısımlarında da mikadan yararlanılmaktadır. Böylece güven sağlanmış olur. Ruslar pencere camı yerine geniş ölçüde mika kullanmaktadırlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Günümüzde mika sanayinin birçok dallarında önemli bir yer işgal etmeye başlamıştır. Bir çarpma anında parçalanıp, sürücü için tehlikeli bir durum yaratmaması amacı ile otomobil camlarının arasına da mika konmaktadır.

Dünyadaki Mika kaynaklarının en zenginleri Hindistan ve Birleşik Amerika'dadır. Rusya'da zengin mika kaynakları vardır.

2: mikalar pul pul veya çok ince levhalar halinde kolayca ayrılabilen sulu aluminyum silikat mineralleridir. genellikle heksagonal şekilli kristallere sahiptirler. sertlikleri 2.2-3, yoğunlukları 2.7-3.1 civarındadır.
en bilinen türleri ise muskovit ve biotittir.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
31 Aralık 2009       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
mika

Sponsorlu Bağlantılar
isim, mineraloji Fransızca mica
1 .
Püskürük ve başkalaşmış kayalar içinde bulunan, alüminyum silikat ile potasyumdan oluşmuş, yapraklar durumunda ayrılabilen, ateşe dayanıklı parlak bir mineral, evren pulu.
2 .
sıfat Bu mineralden yapılan.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
19 Ocak 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
MİKA a. (ing. mica; lat. mica, küçük parçadan). Miner. Çok kolay dilinebilen yapraklı silikat. (Mikalar bir aile oluşturur.) [Bk. ansikl. böl. Miner.]

—Pnömol. Mika pnömokonyozu, mika tozlarının sürekli ve büyük miktarlarda solunmasından ileri gelen bronş ve akciğer fibrozu.

—ANSİKL. Miner. Mikalar, çok ince ve bükülgen pullar ya da yapraklar halinde kolayca bölünebilme özellikleriyle dikkati çeker. Yoğunlukları 2,78 ile 3,1 arasında değişir, ortalama sertlikleri 2,5’tur. Mika grubunun bütün türleri monoklinik sistemde yer alır. Mika kristalli kayaçların çoğunda bulunur ve granitin üç temel öğesinden birini oluşturur. Pegmatit içinde üst üste yığılmış büyük yapraklar halindedir. Ayrıca granitlerin parçalanmasıyla oluşan kumtaşları, kumlar ve mikaşistlerin içinde de bulunur. Tschermak mikaları dört gruba ayırmıştır: biyotit, flogopit, muskovitve margarit. Isıya çok dayanıklı olan mika üstün bir yalıtkandır.

—Opt. Optikte, çeyrek dalga lamları adı verilen çok küçük kalınlıktaki (milimetrenin yüzde birkaçı) saydam lamları hazırlamak için, çiftkırıcı bir madde olan mikadan yararlanılır. Bu kristal lamlar, bir ışık titreşiminin özelliklerini incelemek için polarimetre aygıtlarında kullanılır.

Kaynak: Büyük Larousse

Benzer Konular

 Mika
25 Ekim 2015 / PocahontaS Müzik ww
2 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Kimya
20 Mayıs 2011 / KisukE UraharA Müzik ww