Arama

Rejisör Nedir?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 17 Şubat 2016 Gösterim: 20.822 Cevap: 3
we come one - avatarı
we come one
Ziyaretçi
6 Ocak 2008       Mesaj #1
we come one - avatarı
Ziyaretçi
1.bir sinema veya tiyatro eserinin tarzını bütün olarak belirleyen, oyuncuların rollerini koordine eden ve tamamlanmış eser üzerinde son düzeltmeleri yapan şahıs; reji olarak da bilinir
2.sinema ,tiyatro ,radyo ve televizyon oyunlarında oyunu yonetme.
Sponsorlu Bağlantılar
3.televizyon programlarında yönetmen,yönetmen yardımcıları,resim seçici,kj operatörü,vtr operatörü,teknik yönetmen,sesçi ve ışıkçının bulunduğu yönetmenin ekibi kontrol ettiği ve programı yönettiği mekan..
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
6 Ocak 2008       Mesaj #2
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Fransızca bi cümleden gelmiş.Ya biz yönetmen olarak biliyorz bu sahısları ama ne oldugunu kim oldugunu bılmeyiz oturdukları sandalyed3en hep görmüşüzdürr .. nedense cogu kamera önünde olmaktansa kamera arkasında olmayı daha çok sevdiklerini söylerlerMsn Happy oysa milyonlarca insanın kameranın önünde olmak için veremeyecei seY yoqk. ilginç adamlar bunlar yaaMsn Grin
Sponsorlu Bağlantılar
sedat sencan - avatarı
sedat sencan
VIP VIP Üye
10 Ocak 2008       Mesaj #3
sedat sencan - avatarı
VIP VIP Üye
Alfred Hitchcook hemen hemen her filminde sadece bir sahnede görünmeyi adet edinmişti.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
17 Şubat 2016       Mesaj #4
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
REJİSÖR
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Rejisör, Tiyatro ve sinema oyunlarında oyuncuların rollerini dağıtıp oyunu düzenleyen, metin, yorum, dekor, müzik gibi öğeler arasında birlik sağlamaya çalışan sanatçı, yönetmen.

Film yönetmeni her şeyden önce bir sanatçıdır. O, bir filmin meydana getirilebilmesi için senaryo yazarı,oyuncular ve teknikçiler (dekoratörler, kameraman, mikrofoncu, ışıkçı, makyajcı v. d) arasında işbirliğini sağlar, onların çalışmalarını idare eder. Dekorun gereklerine ve oyuncuların imkânlarına göre, tümünü bölüştürür. Zira sahneler hiçbir zaman gösterim sırasına uyularak filme alınmaz. En ünlü film yönetmenlerinin çoğu, eski sinema teknikçileri ve oyuncuları arasından yetişmiştir. Tiyatroda sahneye koyucu ya da yönetmen, piyesin provalarını idare eder. Bu işi yaparken, sahne oyunlarını yaratır; oyunculara, yazarın düşüncelerini sadakatle aktarmaları veya özel bir biçimde yorumlamaları için yapmaları gereken hareketleri gösterir.