Arama

Yelken Kuyruklu Moli (Poecilia latipinna)

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 6 Haziran 2011 Gösterim: 1.738 Cevap: 0
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
6 Haziran 2011       Mesaj #1
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Yelken Kuyruklu Moli (Poecilia latipinna)

Sponsorlu Bağlantılar
Yelken Kuyruklu Moli (Poecilia latipinna)




Latince Adı: Poecilia latipinna

Habitatı ve Anavatanı: Kuzey Amerika'nın güney doğusu. Sakin nehirler ve nehrin denizle buluştuğu bölgeler. Tatlı acı hatta tuzlu sular.

Beslenme Biçimi: Kuru yemler Yosunlar Kaliteli dondurulmuş tübifex kurdu içermeyen yemler

Davranış Biçimi: Barışcıl

Kendi Türlerine Davranışı: Üreme dönemlerinde hafif çatışmalar yaşanabilir

Yüzme Seviyesi: Orta - Yüzey

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha küçük boyutlu olur. Dişilerde gonopod bulunmaz.

Üreme: Canlı doğum ( Yumurtanın balığın karnından ayrıldıktan hemen sonra yırtılması ile) 60 civarında yavru dünyaya getirirler.

Sıcaklık: 20-28 C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 12 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 60 lt

Su Sertliği: Sert

pH: 7-8.5

Zorluk Seviyesi: 2

Genel Yorum: Akvaryumların üst-orta kesimlerini dolduran ve hareketli davranış biçimleriyle dikkat çeken tropik balıklardır. Yem konusunda seçici olmamakla birlikte biyolojik ortamın oturmasıyla kayalarda bitkilerde oluşan yosunlarıda iştahla tüketirler. Ilımlı bir balık olması nedeniyle diğer barışcıl tropik balıklarla yaşatılabilir. Cinsiyet ayrımı balıkların alt bölümlerinde bulunanan yüzgeçleri sayesinde yapılır. Alt bölümlerinde ince uzun çıkıntıları(gonopodları) bulunan molly erkektir. Dişilerin karın bölgesinde ise üçgen şeklinde alt yüzgeç bulunur. Ani sıcaklık değişimlerine ve soğuğa fazla dayanıklı değildirler yaşanabilecek sorunların başında beyaz benek ve mantar bulunur. Akvaryum suyuna 50 litreye bir çay kaşığı tuz atmak direnç kazanmaları için faydalı olur.



Aktavist Yorumu: Akvaryum işine bu balıklar ile başladım 2 tane erkek 3 tane dişi besliyorum erkekler hiç geçinemiyorlar. Farklı renklerinden melez türler almak mümkün. Şuan yaklaşık 70-80 tane yavrum var.Hiç yavru kaybım olmadı.Bitkikayalık vs. bolca ihtiyaç duyuyorlar.Yeni başlayanlara tavsiye ederim.Kolay yavrulamaları için 28-30C ye kadar ısıtıcı kullanınız zaten 25-26 derece altında hemen hastalanırlar.


Benzer Konular

12 Nisan 2011 / _Yağmur_ Ziraat
21 Mart 2016 / Demir YumruK X-Sözlük
31 Mayıs 2008 / SatanpisT Taslak Konular
28 Mart 2013 / _EKSELANS_ Zooloji