Arama

Kaşıkçı Kuşu (Platalea leucordia)

Güncelleme: 22 Haziran 2016 Gösterim: 1.741 Cevap: 1
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
9 Ağustos 2012       Mesaj #1
buz perisi - avatarı
VIP Lethe

Kaşıkçı Kuşu (Pelikan)

Ad:  Kaşıkçı Kuşu (Platalea leucordia).jpg
Gösterim: 489
Boyut:  26.9 KB

Uzunbacaklılardan, kaşıklıbalıkçıl da denen, 80 cm. boyunda bir kuş . Kaşığa benzer, çok geniş, iri, uzun bir gagası vardır. Tüyleri beyazdır. Yeryüzünün çeşitli bölgelerinde bataklıklarda yaşar.
Sponsorlu Bağlantılar

PELİKAN

Pelecanus cinsinden, gagasının altında geniş bir cep kese bulunan, çok iri (uzunluğu 1,80 m'ye kadar; kanat açıklığı 3 m; ağırlığı 12 kg) kuşların ortak adı. (Pelikangiller familyası.)

—ANSİKL. Balıkla beslenen, ayaklarında 4 parmağı birleştiren bir perde bulunan, tüylerinin büyük bölümü beyaz olan peli- kanlann 8 türü vardır: 2 türü Amerika’da, 6 türü Eski Dünya’da yaşar. Bütün pelikanların kalın bir gövdesi, kısa bacakları (bu yüzden yürüyüşü hiç de güzel değildir) vardır; çok büyük hava kesesi sayesinde çok iyi uçabilirse de aynı kese yüzünden suda derinlere dalamazlar. Ucunda bir çengel bulunan uzun gagasında, altçene- ler arasında bir cep vardır; pelikanlar bu keseyi sudaki avlarını yakalamak için kullanırlar. Pelikanların çoğu tatlısuda yaşarsa da, bazı türlerine haliçlerde ve deltalarda rastlanır, içlerinden bir tür denizde yaşar, ama kıyıdan asla uzaklaşmaz: Amerika kıyılarındaki kırmızı gagalı pelikan (Pelecanus occidentatis). Pelikanlar yerde ya da alçak ağaçlarda yuva yapar. Çıplak ve kör doğan yavruları, anababaları sindirim yolundaki besin maddelerini yeniden ağızlarına getirerek beslerler. En iyi bilinen türü pelikan ya da kaşıkçıkuşudur (P onocrotalus)
Pelikan (Pelikanen), August Strindberg' in dramı (1907). "Aile piyesleri" dizisinde yer alan yapıt, aile dünyasının dayanılmaz- lığını anlatır ve anne imgesine şiddetle saldırır.

PELİKANGİLLER
a. Pelikanları içeren familya. (Bil. a. Pelecanidae Pelikansılar takımı.)
PELİKANSILAR a. 4 parmağını birleştiren perdesiyle öbür su kuşlarından ayrılan su kuşlan takımı (Sıcak ve ılıman bölgelerde yaşayan, balıkla beslenen, iyi uçan, ama iyi yürüyemeyen kuşlardır. Yavrular uzun süre yuvada kalır. 5 familyası vardır: tropikkuşugiller [tropikkuşları], pelikangiller [pelikanlar], karabatakgiller [karabataklar], sümsükgiller [sümsükkuşları], fregatkuşugiller [fregatkuşları]. Bil. a. Pelecaniformes ya da Steganopoda.)


Son düzenleyen Safi; 22 Haziran 2016 21:08
In science we trust.
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
22 Haziran 2016       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı

Kaşıkçı Kuşu (Platalea leucordia)



Sponsorlu Bağlantılar
Uzun Boylu, ağırlıklı olarak beyaz tüylü iri bir su kuşudur. Büyükakbalıkçıla benzeyen bir görünüşü varsa da; siyah bacakları, siyah ve uç kısmında bir kaşık gibi yassılaşan gagasıyla kolayca ayırt edilebilir.
Üreme döneminde tepesi, gagası ve göğüs bölgesindeki tüyleri sarı renge bürünür.

-Kaşıkçı, Threskiornithidae familyasının Platalea cinsinden 6 türü oluşturan kuşların ortak adıdır. Kaşıkçılar, adlarını çok uzun, ucu iyice yassılaşmış yayvan gagalarından alırlar.


Sözlükte “kaşıkçı kuşu” ne demek?
1. Pelikan

derlemdir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

15 Mayıs 2013 / KisukE UraharA Hayali Karakterler
20 Temmuz 2012 / buz perisi Hayali Karakterler
7 Haziran 2012 / Mira Mitoloji
14 Mayıs 2011 / Gabriella Taslak Konular
3 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Zooloji