Arama

Kırmızı Kuyruklu Boa (Boa constrictor)

Güncelleme: 12 Ocak 2014 Gösterim: 1.344 Cevap: 0
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
12 Ocak 2014       Mesaj #1
iceslush - avatarı
VIP ETC
Kırmızı Kuyruklu Boa
MsxLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

red tail boa

Orta Amerika, Güney Amerika ve bazı Karayip Adaların'nda bulunan bir yılan türüdürGenellikle su kenarlarına yakın nemli ormanlarda yaşarlar. Ağaçlara tırmanmayı severler.

Gündüzleri toprağın içinde veya ağaç kavuklarında saklanırlar. Genellikle güneş battıktan sonra avlanmaya çıkarlar. Küçük memeliler ve kuşlar ile beslenirler. Zehirsizdirler, besinlerini sıkıp boğarak öldürdükten sonra bir bütün şeklinde yutarlar.

Büyük kertenkeleler, küçük ya da orta büyüklükte kuşlar, karınca yiyenler, yarasalar, mangoseler, sıçanlar ve sincaplarla beslenirler.

Çiftleşme ayında dişi erkeğe hazır olduğunu belirtmek için seksüel bir salgılama yapar, bunu takip eden erkek dişiyi bulur ve kloak tarafında bulunan mahmuzu dişiye sürtmeye başlar ve sonuç olarak Hemipenis dişi ile buluşur. Bu işlem haftalar sürebilir tabi ki bunun neticesin bir çok kez çiftleşme işlemi gerçekleşir.

Yavrular çiftleşmeden 15-17 hafta sonra anne karnından canlı olarak çıkarlar. Yavruların canlı çıkması gerçek bir doğum değildir. Yumurtalar anne karnında gelişip açılırlar. Buna "ovovivipar'" üreme denir. Bir seferde 60 kadar yavru dünyaya gelebilir. Yavrular ilk doğduklarında 35-50 cm uzunluğunda olurlar. Doğumdan 1-3 hafta sonra yavrular ve ufak farelerle beslenmeye başlarlar.



http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

24 Mart 2016 / ThinkerBeLL Uzay Bilimleri
4 Eylül 2013 / asla_asla_deme Zooloji
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Uzay Bilimleri