Arama

Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
18 Eylül 2008       Mesaj #2
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Biyoloji bölümü
Biyoloji bölümünden öğrenciler “Biyolog” unvanı ile mezun olurlar. Biyoloji lisans diploması alan mezunlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngöreceği koşulları yerine getirdiklerinde Orta Öğretimde öğretmen, üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim elamanı, hastanelerde, araştırma kurumlarında ve sanayide biyolog, su ürünlerinde, bitki yetiştirme ve ticaretinde uzman eleman olarak görev yaparlar. Biyoloji Bölümü, lisans dersleri ile birlikte Ziraat, Veteriner ve Meslek Yüksek-okullarının ilgili bölümlerine temel biyoloji dersleri de vermektedir. Bölümde lisans eğitimi yanı sıra yüksek lisans ve doktora eğitimi de yapılmaktadır. Bölümde; Genel Biyoloji, Botanik, Zooloji, Moleküler Biyoloji ve Hidrobiyoloji olmak üzere beş anabilim dalı vardır

Fizik Bölümü
Bölümün amacı öğrenciye fiziğin temel kavramlarını öğretmek, birçok kavram ve kuramın deneysel çalışmalardan nasıl türetildiğini göstermek, öğrenciye araştırmacı becerileri kazandırmaktır. Öğrencinin bu bilgileri aldığı temel fizik dersleri yanı sıra, uygulamaya yönelik elektronik, bilgisayar programlama, uygulamalı modern fizik vb. dersler de bölümde verilmektedir

Fizik bölümü mezunları bu bilgilerle, üniversite ve araştırma kurumlarında, çeşitli sanayi dallarında, özellikle kalite kontrol uygulamalarında ve bilgisayar programcılığı ile ilgili dallarda iş olanakları bulabilmektedirler. Mezunlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın öngöreceği koşulları yerine getirdiklerinde orta öğretimde öğretmen de olabilirler.
Fizik bölümü, bölüm öğrencileri yanında Mühendislik-Mimarlık, Ziraat, Veteriner ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin temel fizik derslerini de üstlenerek, üniversite içinde geniş bir eğitim hizmeti vermektedir

Bölümde Katıhal Fiziği Grubu, Nükleer Fizik Araştırma Grubu, Atom ve Molekül Fiziği Araştırma Grubu, Yüksek Enerji Fiziği Araştırma Grubu konularında çalışmalarını sürdürmektedirler. Genel Fizik, Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği, Atom ve Molekül Fiziği, Nükleer Fizik, Katıhal Fiziği, Matematiksel Fizik, olmak üzere bölümde altı anabilim dalı vardır.