Arama


nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #2
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Barbunya

barbunyapilaki

Malzemeler
bullet dortgen 1/2 kg. taze barbunya
bullet dortgen 1 adet sogan
bullet dortgen 1 adet havuç
bullet dortgen 1 adet patates
bullet dortgen 1 adet domates
bullet dortgen 1 dis sarimsak
bullet dortgen 1 tatli kasigi seker
bullet dortgen 1 çay bardagi zeytinyagi
bullet dortgen Maydanoz
bullet dortgen Tuz


Hazırlanışı: Ayiklanmis barbunyalari tencerede 20 dakika kaynatip, suyunu süzün. Baska bir tencereye zeytinyagini koyun, küçük küçük dogranmis sogan ve sarimsaklari yagda kavurun. Küp küp dogranmis havuç, patates ve dogranmis domatesleri ilave edin. Barbunyalari da ekleyin. Bir buçuk su bardagi suyu, tuzu ve sekeri koyup sebzeler yumusayincaya kadar pisirin. Soguduktan sonra servis tabagina alip, üzerine dogranmis maydanoz serpin.