Arama

Kuru Dolma Tarifi - Tek Mesaj #1

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Zeytinyağlı Kuru Dolma

kurudolma

Malzemeler
bullet dortgen 1 kg kuru biber ve patlican
bullet dortgen 1,5 su bardagi pirinç
bullet dortgen 1 tatli kasigi karabiber
bullet dortgen 1 tatli kasigi kirmizi biber
bullet dortgen 1 yemek kasigi nane
bullet dortgen 1 yemek kasigi biber salçasi
bullet dortgen 1 yemek kasigi domates salçasi
bullet dortgen 6-7 bas kuru sogan
bullet dortgen 1 su bardagi sivi yag
bullet dortgen 2,5 su bardagi su

Hazırlanışı: Soganlari dograyip zeytinyaginda kavurun. Domates, biber salçasi, karabiber, kirmizibiber ve nane ekleyip iyice kavurun. Pirinç ve tuz ilave edin. Birkaç kez karistirdiktan sonra 1 su bardagi kaynamis su ekleyip biraz demlendirin. Hazirladiginiz iç malzemeyi biber ve patlicanlara doldurun. Tencereye yerlestirip 1-1,5 su bardagi su ilave edin. Orta hararetli ateste 20 dakika pisirin.