Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:58, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 16 Aralık 2025 - 08:59
Arama
MaviKaranlık Forum
Süt tozundan çökelek nasıl yapılır?
-
Tek Mesaj #2
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Kasım 2009
Mesaj
#2
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir
adlı kullanıcıdan alıntı
süt tozundan çökelek peyniri nasıl yapılır
Çökelek
, yağı alınmış ayranın ısıtılması sonucu ortaya çıkan yoğurt parçalarından veya yağı alınmış yoğurdun tuz koyularak kaynatılması ya da çökertilmesi ile elde edilir.
Süt tozundan elde edilen yoğurt da bu amaçla kullanılabilir.
Evde mayaladığınız yoğurttan çökelek yapabilirsiniz. Yoğurt tutmadıysa en iyi değerlendirme yöntemidir. Yoğurt tencereye konulur, orta ateşte bir tahta kaşık ile karıştıra karıştıra kaynatılırsa kesildiği görülecektir. Bir müddet daha kaynatılır. Peynir altı suyu ortaya çıkıp peynirler yüzeyde fokurdamaya başlayınca olmuş demektir.
Bir kevgirin üzerine beyaz bir tülbent yayıp tencereyi kevgirin üzerine dökün. Kevgirin altına bir tencere koyarsanız peynir altı suyunu da sonra yemeklerde kullanabilirsiniz. Çok besleyicidir. Tülbendi kenarlarından toplayın. Bir torba gibi mutfakta suyunun süzüleceği bir yere asın. Tercihen lavabodaki musluğun üstüne asılabilir. Suyu lavaboya süzülür. Birkaç saat sonra çökelek hazırdır. Ancak çabuk bozulmaması için bir miktar damak tadınıza göre tuzlayın. İsteğe göre çok az sıvı yağ da koyup karıştırılabilirsiniz. Çökelek börekler ve peynirli yumurta için idealdir.
Kaynak:
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 08:59
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...