Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
01:43, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 15 Aralık 2025 - 01:43
Arama
MaviKaranlık Forum
Çiçekli Muhallebi Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2010
Mesaj
#1
Ziyaretçi
ÇİÇEKLİ MUHALLEBİ
Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam tuz
1/4 paket muzlu jöle
Yarım su bardaği sıcak su
Yarim su bardagı soğuk su
Yarim paket yenilebilir çiçek
TARİFİ:
Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için tozşekeri sütün içinde kaynatın. Un ve nişastayı 2 su bardağı suyun içinde eritin. Bu karişımı, kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu ilave edin. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. 30 cm boyunda kare şeklinde bir kalıbı ıslatın. Muhallebiyi kalıba dökün. Ayrı bir yerde jöleyi hazırlayın. Bunun için, muzlu jöleyi sıcak suda eritin. Üzerine yarım su bardağı soğuk suyu ilave edip, karıştırın. ılınınca, muhallebinin üzerine serptiğiniz çiçeklerin üzerine dökün. Buzdolabında dondurup, çiçeklerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 01:43
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...