Messenger'da Kişilerinizden Anlık İletiler Alamıyorsunuz
OLASI NEDEN
· Kişinizi engellemiş olabilirsiniz
· Sunucu bağlantı sorunları
· Üçüncü taraf uygulamaların yüklenmiş olması
· Messenger önbelleğinin bozulması
SORUN GİDERME ADIMLARI
1. Kişilerinizi engellemediğinizden emin olun. Kişinizin engellemesini kaldırmak için, Kişiyi sağ tıklayın ve açılan menüde, kişinin engellemesini kaldır'ı tıklayın
2. Messenger'la çakışmaya neden olabilecek bütün üçüncü taraf uygulamalarını kaldırın.
a. İşletim Sistemi sürümünüze göre Denetim Masası'na gidin:
· Windows Vista ve Windows 7'de, Başlat'ı tıklayın, Denetim Masası'na gidin
Programlar ve Özellikler'i çift tıklayın
· Windows XP'de, Başlat'ı tıklayın, Çalıştır'ı tıklayın ve ardından Aç kutusuna Control Appwiz.cpl yazın. Program Ekle veya Kaldır penceresini açmak üzere TAMAM'ı tıklayın.
b. Şu anda yüklü programlar listesinde, aşağıda belirtilen programları arayın ve ardından programı kaldırın. (Kiwee Toolbar, MyWebSearch, FunWebProducts, MacroGamingSweetIM, ZangoToolbar, SimBar, Smiley Central, Messenger Plus)
c. Bilgisayarı yeniden başlatın.
d. Windows Live Messenger’da oturum açmayı deneyin.
3. Microsoft Windows Explorer ayarlarını değiştirin:
a. Başlat, Çalıştır'a gidip explorer yazın ve Tamam'ı tıklayın.
b. Araçlar menüsünde,
· Klasör Seçenekleri'ni tıklayın (Windows XP)
· Düzenle ve Klasör ve arama seçenekleri'ni tıklayın (Windows Vista veya Windows 7)
c. Görünüm sekmesinde, gelişmiş ayarlar listesinde, Gizli Dosya ve Klasörler altında Gizli dosya ve klasörleri göster'i seçin.
d. Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle onay kutusunun seçimini kaldırın.
e. Klasör Seçenekleri penceresini kapatmak için TAMAM'ı tıklayın.
4. Windows Live Contacts Klasörünü silin:
Bu adımı uygulamadan önce, görev yöneticisine gidip msnmsgr.txt ve wlcomm.exe işlemlerini sonlandırın
a. İşletim sistemi sürümüne bağlı olarak, aşağıdaki yere gidin
Windows XP:
· Başlat'a gidin, Bilgisayarım'ı tıklayın
· Aşağıdaki yere gidin,
C:\Documents and Settings\<Windows oturum açma adı>\Local Settings\Application Data\Microsoft
Windows Vista ve Windows 7:
· Başlat'a gidin, Bilgisayar'ı tıklayın
· Aşağıdaki yere gidin,
C:\Users\<Windows oturum açma adı>\AppData\Local\Microsoft
Not: Windows Oturum Açma adı, Windows İşletim sistemine girmek için kullandığınız isimdir.
b. Windows Live Contacts klasörünü bulun ve silin.
c. Windows Live Messenger'ı yeniden başlatıp yine oturum açmayı deneyin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
5. Bu sorun başka hiçbir kişide ortaya çıkmıyorsa, iletişimde sorun yaşadığınız kişiyi silin ve yeniden ekleyin.