BACKSTER ETKİSİ
MsXLabs.org
Yalan makinesini icat eden Clave Backster (ABD), polislerin teknik eğitim ve öğretimiyle görevli bir elektronikçidir. 1966 yılında, verilen suyun bitki tarafından ne kadar sürede emildiğini araştırmak amacıyla ofisindeki devetabanına yalan makinesinin elektrotlarından birini bağladı. Kayıt bandın üzerindeki kağıtta, sorguya çekilen bir insanın heyecanlarını simgeleyen çizgiye çok benzeyen işaretler gördü. Backster, ancak tehdit edilen ya da tehlikede bulunan kişilerin zihinsel ve fiziksel güvenliği, yaşamı söz konusu olunca ortaya çıkan çok şiddetli tepkilerin kaydedilebildiğini biliyordu. Kendi kendine, bitkiyi yaralamayı, düşündü ve kayıt bandının ibresi gayet soğuk bir şekilde zikzaklar çizdi. Devetabanı, bu düşüncesine bir tepkiyle karşılık vermişti.
İşte bu olay Backster’i sonuçları son derece başarılı olan, konuyla ilgili bilimsel araştırmalara yöneltti. Bitkiler insanların duygu ve düşüncelerine karşı tepki gösteriyorlardı. Etraflarında bulunanlardan hoşlanıyorlar, sahipleriyle yüzlerce kilometre öteden bağlar oluşturuyorlar, tehdit anında “kendilerini kaybediyorlardı”.
Bu çalışmalar sonucunda, bitkilerden saptayıcı bir aygıt olarak yararlanmanın, örneğin onları en karmaşık sistemlerin içine koyup sadece bu makinelere ilişkin düşünceleri onlara ileterek, makinelerin işlemesinde kumanda etmesine imkan sağlamalarının mümkün olduğu görülmüştür. Bitkilerde “bitkisel haberleşme”nin ve enerjilerin karşılıklı etkileşiminin incelenmesi ile ilgili araştırmalar devam etmektedir.
Bitkilere ait bir algılama vardır. Bitkilere bir kontrol aygıtı bağlanarak, onların heyecanlarımıza, düşüncelerimize gösterdikleri tepkileri öğrenebiliriz. Bitkiler sevgi, ilgi, şefkat dalgalarını algıladıkları gibi nefret, kin, düşmanlık dalgalarını da alırlar. Gelişimleri üzerinde bu dalgaların etkisi büyüktür. Müzikten özellikle klasik müzikten hoşlanırlar ve gelişimlerine etki eder. Parapsikolojinin bitkilerle ilgili bu araştırmalarından yararlanmak geleceğin önemli bir uygulama alanı olacaktır.
Bu çalışmaların sonucunda bitkilerin çeşitli enerjiler yayınladığı ve onlarla iletişime geçilebileceği ispatlanmıştır. Algılamalarına cevap verebilmektedirler. “Bitkilerin duyarlı bir sinir sistemi olup, konuya göre değişen duyusal bir yaşamları vardır.” Son düzenleyen _Yağmur_; 27 Mayıs 2013 12:50
Sebep: sayfa düzeni/kaynak bilgisi